fbpx

doc | Nu l-au anunțat oficial, dar deja a fost înscris la CEC. Cine este candidatul socialiștilor la alegerile parlamentare din Hâncești?

Candidatul socialiștilor pentru alegerile din circumscripția nr. 38, Hâncești, este fostul director al Institutului Mamei și Copilului din capitală, Ștefan Gațcan. Numele acestuia figurează în cererea cu privire la înregistrarea grupului de inițiativă, depusă la 17 ianuarie curent pe site-ul Comisiei Electorale Centrale, asta deși, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, reprezentanții PSRM au evitat să dea presei numele candidatului lor. 

Foto: mama-copilul.md

Ștefan Gațcan este de profesie medic obstetrician-ginecolog și a ocupat funcția de director al Institutului Mamei și Copilului timp de mai mulți ani. Acesta a demisionat în 2016 după un conflict cu ex-ministra Sănătății, Ruxanda Glavan, care l-a acuzat atunci că ar fi gestionat prost banii instituției.

Amintim că în cursă pentru alegerile parlamentare noi din 15 martie curent s-au înscris deja Partidul Unității Naționale, al cărui candidat este Vlad Țurcanu, Partidul „Acțiune și Solidaritate”, care a înaintat-o pe fosta ministră a Justiției, Olesea Stamate, Partidul Politic „ȘOR” cu Vitalie Balinschi și Blocul Electoral „Unirea”, în frunte cu ex-primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă.

De asemenea, Mihai Druță este oferta reprezentanților Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr”, candidatura lui nefiind, deocamdată, înaintată oficial. Totodată, democrații au anunțat că Ion Mereuță va fi candidatul PDM la alegerile respective.

Articole asemănătoare

Back to top button