fbpx

doc | Interzicerea exportului de grâu din rezervele de stat ar putea fi extinsă. Președinția a expediat un demers către Guvern

Termenul de interzicere a exportului de grâu din rezervele de stat ar putea fi extins. O solicitare în acest sens a fost expediată Guvernului de către secretara Consiliului Suprem de Securitate, Ana Revenco.

„Având în vedere subiectul abordat în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate din 30 martie curent, privind exportul de grâu din rezerva de stat, precum și în contextul riscului emitent asupra securității alimentare a țării odată cu expirarea acțiunii Hotărârii Guvernului nr. 44 din 30 martie, anul curent, rog respectuos să examinați imperativul extinderii termenului de interzicere a exportului de grâu alimentar, provenit din rezerva materială a statului, până la 31 iunie curent, perioada de recoltare a grâului”, se arată în solicitarea expediată Executivului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Amintim că, Guvernul a aprobat marți seara, 30 martie, proiectul de hotărâre care prevede interzicerea exportului de grâu din rezerva de stat, până la data de 12 aprilie 2021.

Decizia a fost luată după solicitarea președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, care, luni dimineață, 29 martie, a cerut, de urgență, Guvernului să impună resticții privind exportul de grâu din rezervele de stat. Ulterior, ministrul Agriculturii, Ion Perju, a venit cu o reacție la cele spuse de președintă, susținând că informațiile sunt eronate și acuzațiile – nefondate.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button