fbpx

Directorul adjunct al ANP Serghei Demcenco, plasat în arest la domiciliu din cauza stării de sănătate

Directorul adjunct de la Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) Serghei Demcenco a fost transferat de la penitenciarul nr. 16, în arest la domiciliu. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către Maxim Gropa, procuror la Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS).

Gropa a declarat că vineri, 5 martie, Curtea de Apel Chișinău a modificat măsura preventivă în privința lui Demcenco, însă fără a preciza motivul.

La 25 februarie, Curtea de Apel Chișinău a admis recursul procurorilor PCCOCS și a modificat arestul preventiv pentru 15 zile în privința adjunctului de la Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) Serghei Demcenco în arest preventiv pe un termen de 30 de zile.

Directorul adjunct al ANP, care este învinuit de abuz de serviciu în interesul unui grup criminal, va sta în arest preventiv până la 17 martie. În legătură cu dosarul în care figurează Demcenco miercuri, 24 februarie, au avut loc percheziții ample în Penitenciarul nr. 15 – Cricova.

Pe 15 februarie, procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) l-au reținut preventiv pentru 72 de ore, pe Serghei Demcenco, adjunctul Administrației Naționale a Penitenciarelor și au efectuat un șir de percheziții la domiciliul, în automobilul și în biroul de serviciu al acestuia.

Demcenco este suspectat că ar avea legături cu schema de escrocherie „securitatea-bancară” în care era implicat colonelul de justiție Viorel Perciun, șeful Penitenciarului Nr.18 Brănești.

În total, în schema de fraudă, au fost identificați 12 suspecți cu vârste cuprinse între 20 și 45 de ani, originari din diferite raioane ale țării. Printre ei se numără doi deținuți, o persoană care activează în cadrul serviciului de securitate al unei bănci, dar și Serghei Demcenco, șef adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Citește și: foto | În celula „de lux” a lui Filat. Tratament special la penitenciar pentru șeful adjunct al… penitenciarelor, Serghei Demcenco

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button