fbpx

foto | În celula „de lux” a lui Filat. Tratament special la penitenciar pentru șeful adjunct al… penitenciarelor, Serghei Demcenco

Serghei Demcenco, directorul adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), aflat în arest preventiv la Penitenciarul Nr. 13 din Chișinău, nu a fost fotografiat așa cum prevede procedura standard atunci când un deținut ajunge în penitenciar. Potrivit informațiilor obținute de zdg.md din baza de date a sistemului administrației penitenciare care demonstrează faptul că pozele lui Serghei Demcenco nu au fost introduse în sistemul informatic. Potrivit surselor citate de zdg.md din interiorul ANP, Demcenco a fost plasat în aceeași celulă în care a fost deținut anterior ex-premierul Vlad Filat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Celula este renovată și dispune de unitate sanitară proprie. Spre deosebire de Demcenco, Viorel Perciun, directorul Penitenciarului Nr. 18 – Brănești, aflat și el în arest preventiv la Penitenciarul Nr. 13, a fost fotografiat.

Conform procedurii standard, atunci când sunt aduși în penitenciar, deținuților, inclusiv celor aflați în arest preventiv, li se iau amprentele și li se fac fotografii portret și din profil. Aceste informații se păstrează în baza de date a sistemului penitenciar chiar și după eliberarea deținuților. Serghei Demcenco însă nu a fost fotografiat.

Această prezentare necesită JavaScript.

Potrivit acelorași surse citate, pe lângă faptul că nu a fost fotografiat, administrația închisorii l-ar fi plasat pe Serghei Demcenco în celula nr. 127, cea în care a fost anterior deținut fostul premier Vlad Filat. Spre deosebire de restul celulelor, cea a lui Demcenco a fost renovată în perioada deținerii lui Filat și este dotată cu boiler și wc separat. Aceleași surse ne-au comunicat că Demcenco ar avea în posesie telefon mobil, deși acest lucru este interzis.

Contactat de zdg.md, directorul interimar al Penitenciarului Nr. 13, Fiodor Morari, a spus inițial că se află în pauza de masă și a îndemnat să fie sunat mai târziu. Contactat ulterior, în mod repetat, acesta nu a mai răspuns la telefon. Și mesajul expediat acestuia a rămas fără răspuns.

Penitenciarul Nr. 13 este o instituție subordonată Administrației Naționale a Penitenciarelor, a cărei director adjunct este Serghei Demcenco, cel ajuns după gratii în arest preventiv.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button