fbpx

Cum să-ți alegi corect salteaua de pat ca să nu te doară spatele sau gâtul

Alegerea saltelei de pat este foarte importantă, mai ales dacă te confrunți cu dureri de spate. Până la urmă, peste 8 ore dintr-o zi le petreci dormind sau stând în pat, iar pentru o bună odihnă, trebuie să fii atent la acest aspect. Iată care sunt criteriile pe care trebuie să le ai în vedere când îți alegi salteaua de pat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La finalul zilei, tot ce îți dorești este să te odihnești într-un pat confortabil. Din păcate, dacă ai o saltea veche sau incomodă, aceasta îți poate provoca dureri serioase de spate și de gât sau îți poate afecta serios odihna.

Dacă aceste probleme nu îți dau pace și te-ai hotărât să îți schimbi salteaua de pat, ia în calcul următoarele criterii, recomandate de specialiști, transmite clickpentrufemei.ro.

Primul pas: Ține cont de materialul saltelei de pat

Când vine vorba de materialul pe care îl alegi, cele mai bune materiale în cazul în care te confrunți cu dureri de spate sunt: spuma cu memorie, polispuma și latexul, deoarece acestea susțin poziția dreaptă a coloanei vertebrale.

Dacă optezi pentru salteaua de pat confecționată din spumă de memorie, reține că spuma densă oferă suportul necesar și te va ajuta mai mult. De asemenea, latexul și polispuma se mulează pe corpul tău și eliberează presiunea.

Alegerea îți aparține, însă cel mai important este să eviți saltelele sau topperele confecționate din pene și puf, deoarece îți pot agrava durerea!

Pasul 2: Ia în calcul înălțimea saltelei de pat

Un alt criteriul de bază pe care trebuie să îl iei în considerare este înălțimea saltelei de pat. Dacă te confrunți cu dureri de spate, îți recomandăm ca salteaua pe care urmează să o achiziționezi să aibă o înălțime de minimum 18 cm.

Pasul 3: Fermitatea, un criteriu de luat în calcul

Trecerea de la o saltea moale la una fermă poate să se simtă inițial inconfortabil, însă această opțiune este mult mai bună atât pentru cei cu dureri de spate, cât și pentru cei care dorm pe burtă.

Reține că salteaua trebuie să fie suficient de fermă, însă nu tare!

Articole asemănătoare

Back to top button