fbpx

Chiar și semafoarele îndeamnă oamenii să „Stea acasă”. Despre ce oraș este vorba?

Orașul în care se experimentează mesaje cu „Stai acasă” prin intermediul luminilor de la semafoare este Sakarya, Turcia. Aceasta măsură a fost implementată în contextul răspândirii pandemiei de coronavirus în țara respectivă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Lumina roșie se aprinde în mod obișnuit, însă în centru este vizibilă o casă și expresia „Evde kal”, ceea ce în traducere înseamnă „rămâneți acasă”. Când se aprinde lumina verde, apare şi mesajul „Eve git” adică „mergeţi acasă”.

Scopul este de a-i face pe oameni să conștientizeze cât de important este să păstreze distanța și să se izoleze în propria locuință. Luminile au fost instalate joi în cinci intersecţii mari din centrul oraşului, inclusiv lângă o moschee şi un spital public.

Autoritățile s-au gândit și la persoanele cu dizabilități, astfel încât schimbarea culorii este însoțită de un mesaj audio: „Acum puteţi traversa strada. Staţi acasă pentru sănătatea dumneavoastră”. La intersecţii au fost instalate, de asemenea, automate care eliberează dezinfectanți.

Pe 11 martie Turcia raporta primul caz de infecție cu coronavirus. Până acum au fost înregistrate 75 de decese și peste 3500 de îmbolnăviri.

Articole asemănătoare

Back to top button