fbpx

Ce spune SIS despre interceptările din perioada guvernării PDM? Reacția oficială a instituției la dezvăluirile făcute de Moțpan

Serviciul de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova respinge declarațiile deputatului Chiril Moțpan privind interceptările care îi vizează pe unii reprezentanţi mass-media, lideri de opinie şi politicieni, presupuse a fi făcute în perioada guvernării democraților. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Este regretabil faptul că se încearcă atragerea SIS într-o zonă a speculațiilor, prin lansarea în spaţiul public a informaţiilor neverificate, trunchiate sau distorsionate, ce generează dezinformare, manipulare şi intoxicare a opiniei publice. Condamnăm ferm aceste încercări de denigrare şi dezaprobăm manifestările de implicare a Serviciului în dispute cu substrat politic – stări care afectează imaginea şi credibilitatea instituţiei în calitate de garant al securităţii naţionale”, se arată într-un comunicat al instituției.

Totodată, SIS menționează că îşi reafirmă hotărârea de a menţine neutralitatea şi echidistanţa în activitatea cotidiană, fiind concentrat pe îndeplinirea misiunilor sale, care privesc exclusiv securitatea națională, cu respectarea strictă a legii.

„Serviciul pledează pentru o cooperare corectă, echidistantă şi în limitele cadrului normativ ce reglementează relaţionarea interinstituţională”, se mai spune în același comunicat.

Articole asemănătoare

Back to top button