fbpx

Detalii în cazul interceptărilor ilegale: 3 procurori și 4 ofițeri de investigație sunt recunoscuți în calitate de bănuiți

După dezvăluirile deputatului Chiril Moțpan privind interceptările ilegale care ar fi avut loc în perioada guvernării PDM, Procuratura Anticorupție anunță că au fost recunoscuți în calitate de bănuiți patru ofițeri de investigație, inclusiv un șef de subdiviziune din cadrul Inspectoratului Național de Investigație al IGP și trei procurori.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totodată, Procuratura informează că, în cadrul acestei cauze penale, membrii grupului de urmărire penală au întreprins mai multe acțiuni. Astfel, 12 persoane au fost audiate în calitate de martori, patru persoane au fost recunoscute și audiate în calitate de parte vătămată, au fost ridicate și examinate mai multe documente și obiecte și au fost inițiate investigații în patru procese penale.

Potrivit PA, urmărirea penală a fost pornită la începutul lunii septembrie curent, de către procurorul general, în trei cauze penale, care au fost transmise Procuraturii Anticorupție pentru efectuarea urmăririi penale în continuare. Cele trei cauze au fost, ulterior, conexate într-o singură procedură.

Infracțiunea privind încălcarea inviolabilităţii vieţii personale se pedepseşte cu amendă în mărime de la 550 la 750 de unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore.

Pentru violarea dreptului la secretul corespondenţei se prevede pedeapsă cu amendă de la 550 la 750 unităţi convenţionale, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 100 la 240 de ore, închisoare de până la 3 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a desfăşura o anumită activitate pe un termen de până la 3 ani.

Astăzi, ex-ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, a infirmat faptul că ar fi avut legături cu interceptările despre care a vorbit în dimineața zilei deputatul blocului ACUM, Chiril Moțpan. Potrivit lui, ministrul nu are asemenea atribuții.

Articole asemănătoare

Back to top button