fbpx

Ce a pățit un moldovean care a găsit, pe o stradă din Germania, un permis de conducere moldovenesc?

Ghinion pentru un cetățean al Republicii Moldova care a găsit, pe o stradă din orașul german Trier, un permis de conducere moldovenesc. După ce l-a luat de jos, a făcut o postare pe o rețea de socializare în speranța că va găsi posesorul actului. Nu realizat însă că această simplă întâmplare îi poate aduce răspundere penală.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit Poliției de Frontieră, cazul a fost înregistrat în după amiaza zilei de marți, 9 februarie, la punctul de trecere Sculeni. Pe sensul de ieșire din țară s-a apropiat un microbuz de model Volkswagen, care efectua cursa Republica Moldova-Olanda. La volan se afla un locuitor al raionului Dubăsari, în vârstă de 31 de ani.

În timpul controlului, polițistul de frontieră a solicitat prezentarea tuturor documentelor deținute. Astfel, conducătorul auto a scos din portmoneu un permis de conducere, care ar fi fost eliberat de autoritățile naționale pe numele unui alt conațional. Supus examinării cu tehnica din dotare s-a depistat că elemente de protecție a acestuia nu corespund unui act veridic.

Audiat, bărbatul a declarat că l-a găsit pe o stradă din orașul Trier, Germania. I-a atras atenția faptul că era un permis moldovenesc. După ce l-a ridicat de jos la postat pe o rețea de socializare în speranța că va găsi posesorul actului. Despre cele depistate nu cunoște nimic.

În consecință, pe numele bărbatului a fost întocmit proces verbal de constatare, iar actul va fi supus expertizei tehnice. Cercetările vor continua până la elucidarea circumstanțelor și încadrarea juridică a faptelor, în vederea aplicării măsurilor legale corespunzătoare.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button