fbpx

Candu, în The Washington Times: Moldova este determinată să meargă pe calea democrației în pofida ingerințelor Rusiei

Republica Moldova îndeamnă partenerii săi occidentali, în primul rând SUA, să ofere sprijin puternic țării noastre împotriva eforturilor permanente ale Moscovei de a manipula și submina alegerile. Îndemnul se conține într-un editorial al președintelui Parlamentului, Andrian Candu, publicat de publicația americană The Washington Times.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pericolul este cu atât mai mare, cu cât până la alegerile parlamentare din țara noastră au rămas mai puțin de două luni.

Moldova se află la o răscruce de drum. O ale riscă să ducă țara noastră pe calea eșecului, spre Rusia în care triumfă corupţia și care este guvernată de Vladimir Putin și acoliții săi. Socialismul a eșuat politic, economic și social. Nu putem să mergem înapoi. O altă cale ne duce înainte, cu o guvernare democratică, în care să predomine transparenţa, economia de piață, creșterea economică și reguli de care să beneficieze toți moldovenii”, menționează Andrian Candu.

Președintele Parlamentului atrage atenție că SUA, care se confruntă zilnic cu presiunile Rusiei, înțeleg bine situația Moldovei.

Rusia a ocupat 11% din teritoriul suveran al Moldovei, iar mașinăria militară a Moscovei, creată aici, prezintă pericol pentru securitatea globală și trebuie să ne opunem acestor amenințări cu un front unit”, mai scrie oficialul de la Chișinău.

În acest context, Republica Moldova îndeamnă aliații săi americani și europeni să dubleze angajamentul lor față de țara noastră, ca să asigure parteneriate bazate pe respect reciproc, prosperitate și securitate. Candu dă asigurări că Partidul Democrat din Moldova va lucra neobosit pentru a continua să-și consolideze legăturile cu Washingtonul pentru a se asigura că Republica Moldova rămâne o societate democratică, transparentă și liberă.

Drept dovadă a consolidării relaţiilor bilaterale este rezoluţia înregistrată în Congresul SUA în care Rusia este îndemnată să-şi retragă trupele şi muniţiile de pe teritoriul recunoscut internaţional al Moldovei, să se abţină de la ameninţări economice sau de la exercitare a presiunilor asupra ţării noastre, precum să înceteze orice acţiuni care susţin mişcările separatiste.

Preşedintele Parlamentului a atras atenţia că în ultima perioadă, numeroşi membri ai Congresului american au efectuat vizite la Chişinău pentru discuţii la nivel înalt cu privire la securitatea ţării noastre. Printre ei este şi congresmanul William Hurd, care a avut o întrevedere cu liderul PDM, Vlad Plahotniuc. Cei doi au discutat despre consolidarea relaţiilor moldo-americane, progresul reformelor din Moldova şi sprijinul oferit de Statele Unite pentru ţara noastră.

Articole asemănătoare

Back to top button