fbpx

Călătoreau în străinătate, dar nu erau obligați să se autoizoleze. Ce metodă au găsit mai mulți moldoveni pentru a evita carantina?

Angajații Poliției de Frontieră au identificat persoane care pentru a evita de regimul de autoizolare prezentau contracte de muncă fictive la trecerea frontierei de stat. Probele administrate au confirmat că persoanele care dețineau documentele nu au lucrat nici o zi la firma emitentă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La începutul lunii august, ofițerii de investigație au intrat în posesia unor informații precum că o firmă din raionul Cahul ar perfecta contracte de muncă fictive pentru persoanele care doresc să traverseze frontiera de stat și să nu fie plasate în carantină.

Ca urmare a prelucrării și valorificării datelor obținute, acum două zile a fost supus documentării un bărbat de 31 de ani, deținător al dublei cetățenii, moldovenească și română. Acesta și-ar fi perfectat un contract de muncă fictiv la compania vizată. Documentul a fost prezentat de mai multe ori autorităților de frontieră, în baza lui fiind autorizată intrarea în țară fără a plasa cetățeanul în autoizolare.

Necesitatea traversării frontierei de stat era condiționată de faptul că individul practica transportul ilicit de călători cu automobilul personal. În acest sens, polițiștii de frontieră au acumulat suficiente probe, care urmează să fie expediate reprezentanților ANTA pentru luarea măsurilor legale ce se impun.

Ulterior, ofițerii de investigație au ridicat de la administratorul firmei încă un contract fictiv întocmit pe numele altui cetățean moldovean, care, la fel ar folosit documentul pentru a fi exonerat de autoizolare la trecerea hotarului.

Persoanele vizate riscă amendă maximă de 950 de unități convenționale, până la 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității sau cinci ani de pușcărie.

Articole asemănătoare

Back to top button