fbpx

Bloggerul rus, Eduard Baghirov, a murit: Era condamnat în Moldova pentru organizarea violenţelor din 7 aprilie

Bloggerul rus Eduard Baghirov, devenit cunoscut opiniei publice din țara noastră după 7 aprilie 2009, a murit. Anunțul a fost făcut de redactorul-șef al Russia Today, Margarita Simonean, o apropiată a lui Baghirov.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Edik Baghirov într-adevăr a murit. Nu am vrut să anunțăm, pentru că deocamdată familia acestuia este în șoc, dar cum poate fi ascuns așa ceva? De crezut este imposibil, cu siguranță. Talentat, îndrăzneț, răuț chiar, bărbat adevărat, iubea viața – chiar prea mult, după cum s-a dovedit. Acum cel puțin vei dormi și te vei odihni, prietene.”, a scris Margarita Simonean pe canalul său de Telegram.

Cauza morţii nu este încă cunoscută, dar conform informaţiilor oferite de Ilia Varlamov citat de Kommersant, Baghirov se afla în comă în ultima săptămână şi îi cedase toate organele.

Blogherul a fost cunoscut pentru implicarea sa în politică, fiind apropiat de Vladimir Putin la alegerile prezidenţiale din 2012 și candidând în 2016 pentru Duma de Stat, având susţinerea Partidului „Patrioţii Rusiei”.

Numele lui Baghirov este asociat și cu evenimentele violente din 7 aprilie 2009 din Republica Moldova, iar în 2011 a fost reţinut la Chişinău, fiind suspectat de faptul că ar fi participat și ar fi organizat protestele violente.

El a reușit să fugă însă în Rusia la scurt timp, iar autoritățile de la Chișinău l-au anunțat atunci în căutare internațională, de sub care a fost scos în iulie 2013. În anul 2015, Judecătoria Buiucani l-a condamnat în lipsă la cinci ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de organizarea tulburărilor în masă din 7 aprilie 2009.

Articole asemănătoare

Back to top button