fbpx

Avocații lui Ilan Șor acuză Curtea de Apel Cahul de comiterea mai multor abuzuri: Vor să fie judecat cât mai rapid în prezența unui apărător de stat

Magistrații Curții de Apel Cahul ar comite mai multe abuzuri în cazul dosarului lui Ilan Șor. Declarații în acest sens au fost făcute astăzi de avocați, care afirmă că instanța impune în mod abuziv prezența unui apărător de stat, chiar dacă Șor și-a angajat propria echipă de avocați. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Aureliu Colenco și Denis Calaida, cei doi avocați ai lui Ilan Șor, angajați recent, au solicitat instanței un termen de cel mult 50 de zile pentru a studia materialele cauzei. În replică, instanța a decis că următoarea ședință va avea loc în data de 22 mai, ora 15:00 și, invocând o pretinsă tergiversare a ședinței, a cerut să fie asigurată prezența unei apărări de stat.

Liderul Partidului ȘOR, deputatul Ilan Șor, a declarat că abuzurile și eliminarea presei din sala de judecată demonstrează încă o dată caracterul mincinos și fățarnic al regimului.

„Nu am avut nici o iluzie în legătură cu examinarea corectă a dosarului în instanță. Este clar că judecătorii îndeplinesc ordinul dat de Dodon. Declararea ședințelor publice pe dosar a fost o formalitate pentru a camufla încălcările de ordin procesual”, a menționat Șor.

Ilan Șor a declarat că prezența camerelor de filmat nu a fost admisă pentru că Dodon nu a putut accepta ca mărturiile cu privire la furtul miliardului să devină publice.

„El se teme că în instanță va fi pronunțat numele său. Dar adevărul nu poate fi ascuns după ușile instanțelor. Momentul adevărului este aproape”, a scris Ilan Șor într-o postare pe Facebook.

Anterior, Ilan Șor a adus dovezi că instanța de la Cahul ar fi supusă presiunilor din partea unor demnitari din anturajul lui Igor Dodon. Fostul consilier pe probleme juridice al lui Dodon, Maxim Lebedinschi, a fost surprins într-o discuție informală cu Ruslan Petrov, președintele Curții de Apel Cahul.

Articole asemănătoare

Back to top button