fbpx

video | Ilan Șor prezintă probe care ar dovedi presiunile făcute de Igor Dodon asupra Curții de Apel Cahul

Ilan Șor a prezentat vineri, 3 aprilie, noi dovezi ce ar demonstra că asupra Curții de Apel Cahul, unde este examinat dosarul său, ar fi exercitate presiuni de către Igor Dodon. Conform politicianului, acțiunile ar urmări emiterea unei sentințe convenabile guvernării în „dosarul Șor”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În imaginile video pe care le-a făcut publice deputatul pe pagina Facebook ar fi surprins fostul consilier pe probleme juridice al lui Dodon, Maxim Lebedinschi, într-o discuție cu președintele Curții de Apel Cahul, Ruslan Petrov. Reprezentanții Partidului Șor declară că Lebedinschi ar fi fost promovat anul trecut de președinte în funcția de secretar al CEC.

Ilan Șor precizează că discuția ar fi avut loc miercuri, 1 aprilie, „în plină pandemie, când autoritățile îndeamnă cetățenii să nu iasă din casă fără motive întemeiate”. Aceasta ar fi fost surprinsă în spatele sediului Curții de Apel Cahul, iar Șor consideră că Lebedinschi nu ar fi mers în zadar 400 de kilometri tur-retur.

Liderul Partidului ȘOR menționează că, timp de un an, autoritățile ar tergiversa dosarul său din cauza unei expertize, pe care nu vor să o facă deoarece aceasta ar demonstra adevărul declarațiilor sale despre faptul că toate companiile care îi aparțineau au rambursat creditele contractate de la BEM.

„Este clar pentru oricine că Lebedinschi nu a mers pur și simplu la Cahul, dar discută cum să pună punct dosarului Șor. Bineînțeles că ilegal și fără expertiză, dar să pună punct. Nu vă grăbiți să îndepliniți comenzile neoficiale ale lui Dodon, nu fiți slugile lui, pentru că este clar pentru oricine că pentru Dodon a început numărătoarea inversă. Toți înțeleg că epoca bandei lui Dodon se termină. Toți știu că va învinge la alegerile prezidențiale doar dacă va fi singurul candidat”, declară Ilan Șor.

El a mai spus că încă de săptămâna trecută avocații săi au cerut transferarea dosarului său la oricare altă instanță din țară, deoarece nu poate avea încredere în cea de la Cahul în condițiile în care s-ar face presiuni mari asupra ei și s-ar comite abuzuri, reiterând că este gata să se prezinte în instanță în cel mai scurt timp, dacă va fi anulat mandatul de arest pe numele său, iar ședințele de judecată vor fi publice.

Totodată, politicianul a anunțat că va transmite imaginile video la Procuratură, menționând că, într-o țară normală, persoanele responsabile ar fi trebuit să demisioneze.

Articole asemănătoare

Back to top button