fbpx

„Ați pierdut timpul!”. Trump, furios că giganții auto din SUA nu au început producția ventilatoarelor pentru pacienții cu Covid-19

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, este indignat de faptul că giganții auto din țară nu au început încă producția ventilatoarelor pentru bolnavii de COVID-19. El a lansat un atac la adresa șefului General Motors pe care îl acuză că a pierdut timpul inutil.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În condițiile în care SUA are cele mai multe cazuri de infecție cu coronavirus de tip nou, întrecând chiar și China, Trump a invocat o lege care îi permite să forțeze companiile să facă anumite produse pentru apărare națională. Președintele american s-a plâns pe rețelele de socializare că GM a scăzut numărul de ventilatoare promise inițial, de la 40.000 la 6000, și că ar cere o sumă prea mare de bani.

Într-un alt mesaj pe Twitter, Trump a scris: „General Motors trebuie să-și deschidă imediat uzina abandonată dintr-o prostie în Lordstown, în Ohio, sau o altă uzină și să înceapă să facă ventilatoare, acum. Ford, începeți să produceți ventilatoare rapid!”.

Citește și: SUA va oferi sistemului medical din Moldova ajutoare în valoare de 1,2 milioane de dolari în contextul pandemiei de coronavirus

Articole asemănătoare

Back to top button