fbpx

SUA va oferi sistemului medical din Moldova ajutoare în valoare de 1,2 milioane de dolari în contextul pandemiei de coronavirus

Ambasada SUA în Moldova anunță că Agenția pentru Dezvoltare Internațională (USAID) va oferi Republicii Moldova asistență medicală în valoare de 1,2 milioane de dolari. Suportul va fi acordat în contextul pandemiei de coronavirus.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acesta ar trebui să ajute la pregătirea laboratoarelor, accelerarea identificării și monitorizării cazurilor de îmbolnăvire, consolidarea capacității tehnice a specialiștilor de a răspunde provocării și sporirea comunicării despre riscurile existente. Ambasada precizează că sprijinul pentru combaterea COVID-19 se adaugă la asistența de 42 de milioane de dolari, oferită de SUA pentru sistemul medical din Moldova, dar și la asistența totală de peste un miliard de dolari acordată țării noastre în ultimii 20 de ani.

Precizăm că, până acum, în contextul pandemiei, Moldova a primit ajutoare și donații de la OMS, China și Rusia, iar autoritățile au anunțat că există negocieri cu mai mulți parteneri externi.

CITEȘTE ȘI:

Moldova a primit, drept donații, câteva loturi cu teste pentru coronavirus. Unul a fost adus aseară, cu ajutorul OMS

Moldova a primit, drept donații, câteva loturi cu teste pentru coronavirus. Unul a fost adus aseară, cu ajutorul OMS

Articole asemănătoare

Back to top button