fbpx

Moldova a primit, drept donații, câteva loturi cu teste pentru coronavirus. Unul a fost adus aseară, cu ajutorul OMS

Moldova a primit câteva loturi cu teste pentre depistarea coronavirusului, drept donații. Unul dintre acestea a fost adus aseară, din partea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anunțul a fost făcut de dimineață de către ministra Viorica Dumbrăveanu, care a precizat că Ministerul Sănătății a mai primit loturi cu teste de la unele instituții private care s-au solidarizat.

„Pe această cale îmi exprim recunoștința pentru OMS, care aseară, la o oră târzie, a mai livrat un lot de test pentru Moldova și totodată vreau să menționez că sistemul de sănătate se solidarizează nu doar prin prisma instituțiilor publice dar și prisma instituțiilor private. Săptămâna trecută, dar și aceasta am primit o donație care vin din partea unui prestator privat de servicii medicale, și îmi exprim recunoștința pentru acest suport care este acordat. Mai avem un lot de donații care vine din partea unui agent economic care vine din sfera de asigurări”, a spus funcționara.

Actualmente, în Moldova au fost înregistrate 109 cazuri de îmbolnăvire cu virusul COVID-19. Din acest total, o persoană a decedat, iar altele două au fost tratate. Până ieri, 907 oameni au fost investigați pentru a stabili dacă sunt sau nu infectate.

E bine să știm că, ieri seara, Comisia pentru Situații Excepționale a emis și amintit mai multe restricții în ceea ce privește evitarea răspândirii coronavirusului. Una prevede ca cetățenii din orașele Moldovei să nu iasă în spațiile publice de pe 25 martie.

Articole asemănătoare

Back to top button