fbpx

Ambasadoarea Moldovei în SUA vorbește despre prioritățile Guvernului de la Chișinău și despre cum e să fie prima femeie în această funcție

Guvernarea de la Chișinău susține parcursul european al Republicii Moldova și va depune eforturi pentru formarea unei coaliții, care să continue agenda de reforme. Acestea sunt asigurările date de Ambasadoarea Moldovei în SUA, Cristina Balan, difuzate de prestigioasa publicație americană „The Washington Diplomat”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În articolul de 4 pagini dedicate Moldovei, Ambasadoarea remarcă faptul că alegeile parlamentare din 24 februarie au fost recunoscute de organizațiile internaționale ca fiind competitive, iar drepturile omului în acest proces au fost respectate.

Cristina Balan a vorbit și despre relațiile Chișinăului cu Tiraspol, menționând că acestea au înregistrat succese considerabile în ultimii trei ani. Ambasadoarea spune că doar în 2018, prin voință politică, au fost rezolvate o bună parte din problemele sociale şi economice ale locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului. Printre acestea se numără semnarea unei decizii protocolare care le permite proprietarilor maşinilor înmatriculate în regiunea transnistreană să circule în străinătate în baza unor plăcuţe neutre şi acordarea fermierilor din raionul Dubăsari a certificatelor de acces la propriile terenuri agricole, situate după traseul Rîbniţa – Tiraspol.

Ambasadoarea a vorbit și despe progresele făcute de Moldova în sectorul IT, referindu-se la adoptarea legislaţiei cu privire la dezvoltarea sectorului tehnologiilor informaționale; despre reforma guvernamentală, prin care au fost reduse cheltuielile bugetare, precum şi despre creşterea economică, datorată politicilor fiscale adoptate de Guvernul Filip.

Într-un alt articol, din ediţia specială a aceluiaşi ziar, Cristina Balan a vorbit despre experienţa sa în calitate de prima femeie ambasador al Moldovei în SUA, dar şi despre implicarea femeilor în politică.

Ea a declarat că are misiunea de a menţine şi a promova interesele Moldovei pe agenda diplomaţiei americane.  Anterior, Cristina Balan a oferit un interviu pentru prestigioasa revistă „Global Ambassador’s Journal”, unde a menţionat despre modelul occidental de dezvoltare pe care Guvernul de la Chişinău îl implementează.

Articole asemănătoare

Back to top button