fbpx

Agenția Servicii Publice, despre partidul cu aceeași abreviere ca și PAS: Nu există nicio cerere de redenumire

Partidul Noua Opțiune Istorică nu a fost redenumit în Partidul Alternativă și Șanse despre care presa a scris astăzi că este o clonă a Partidului Acțiune și Solidaritate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Șeful Direcției licențiere a unităților de drept din cadrul Agenției Servicii Publice, Alexandru Leapin, a declarat pentru Deschide.md că denumirea nu a fost schimbată, pentru că la ASP nu a fost depusă nicio cerere în acest sens. Totuși, potrivit lui Leapin, „o persoană fizică” a solicitat doar rezervarea denumirii „Partidul Politic Alternativă și Șanse”, pentru redenumire fiind nevoie de alte documente și proceduri.

„La ASP la momentul de față nu sunt depuse acte. S-a prezentat o persoană fizică care și-a rezervat denumirea de partid, atât. Noi am aprobat denumirea aceasta și urmează ca cineva să vină oficial să depună o cerere de redenumire a partidului”, a declarat Leapin pentru Deschide.md.

Acesta a subliniat că nu este clar nici care va fi abrevierea noii denumiri, în caz că va exista o cerere aprobată de ASP.

Abrevierea se stipulează în actul de constituire. Ei când vin să depună cererea, în actul de constituire menționează abrevierea. Atunci ASP verifică dacă abrevierea coincide cu altă abreviere existentă sau nu. Dacă o să fie depusă cererea, atunci noi o să verificăm foarte minuțios toate documentele, precum și abrevierea.

Abia după aceasta se va decide dacă poate fi redenumit partidul. Dacă vorbim de partidul care recent a rezervat denumirea, ei pot alege abrevierea PPAS, PAȘ, dar nicidecum PAS. Este garantat că abrevierea PAS nu va fi acceptată. Noi monitorizăm să nu fie identică abrevierea și simbolica partidului cu unele existente”, a mai explicat Leapin.

Funcționarul susține că știe despre anunțul din Monitorul Oficial în care se spune că Partidul Politic Noua Opțiune Istorică a devenit Partidul Politic Alternativă și Șanse.

„Noi am văzut că Monitorul Oficial a publicat, dar deocamdată nicio cerere nu a fost depusă. Noi nu putem interveni acolo unde nu ține de noi”, a mai spus Leapin.

Monitorul Oficial de vineri, 21 mai, publică un anunț prin care Partidul Politic Noua Opțiune Istorică a devenit Partidul Politic Alternativă și Șanse. Schimbarea vine în ziua când la Comisia Electorală Centrală (CC) a înregistrat primele formațiuni politice în alegerile parlamentare din 11 iulie.

Partidul Noua Opțiune Istorică sau Partidul Alternativă și Șanse?

În registrul Agenției Serviciilor Publice, apare informația că partidul este condus de Victor Alexeev care a fost secretar de stat în Ministerul pentru românii de pretutindeni, iar anterior a activat în PSD-ul condus de fostul premier român Victor Ponta și care era apropiat de Partidul Democrat din Republica Moldova condus de Vladimir Plahotniuc.

Alexeev a declarat că nu are nimic de a face cu partidul, iar acum interimatul ar fi asigurat de Svetlana Chesari, care este vicepreședinta formațiunii.

„Eu de trei zile sau mai mult sunt la Kiev, nu cunosc ce se întâmplă acolo. Eu mi-am dat demult demisia din funcția de președinte al Partidului. Nu am nicio tangență cu decizia de a redenumit partidul”, ne-a comunicat Alexeev.

Deschide.md a luat legătura cu Svetlana Chesar. Aceasta a confirmat că deține funcția de vicepreședinte al partidului, însă nu a participat la luarea deciziei de redenumire a partidului și nu a semnat niciun document în acest sens. Mai mult, ea afirmă că nu cunoaște nimic nici despre desfășurarea congresului partidului la care s-ar fi luat această decizie.

Articole asemănătoare

Back to top button