fbpx

doc | În R. Moldova a mai apărut un „PAS”: Partidul Noua Opțiune Istorică a devenit Partidul Alternativă și Șanse

Monitorul Oficial de vineri, 21 mai, publică un anunț prin care Partidul Politic Noua Opțiune Istorică a devenit Partidul Politic Alternativă și Șanse. Schimbarea vine în ziua când la Comisia Electorală Centrală (CC) a înregistrat primele formațiuni politice în alegerile parlamentare din 11 iulie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Noua abreviere a formațiunii va fi PAS, exact ca cea a Partidului Acțiune și Solidaritate, formațiune care a fost înregistrată ca concurent electoral la scrutinul din această vară.

Foto: replicamedia.md

Potrivit replicamedia.md, în registrul Agenției Serviciilor Publice este indicat că partidul este condus de Victor Alexeev, care a fost secretar de stat în Ministerul pentru românii de pretutindeni, iar anterior a activat în PSD-ul condus de fostul premier român Victor Ponta și care era apropiat de Partidul Democrat din Republica Moldova, condus de Vladimir Plahotniuc.

Victor Alexeev a declarat pentru sursa citată că deja nu mai conduce partidul, iar acum interimatul ar fi asigurat de Svetlana Chesari care este vicepreședinta formațiunii.

Eu mi-am dat demult demisia din funcția de președinte de partid. Am înțeles că în curând se va organiza un congres, unde prin vot va fi aprobat un nou președinte”, a spus Alexeev.

Schimbarea denumirilor partidelor care să se asemene cu alte partide cu șanse în alegeri este o practică des întâlnită în Republica Moldova. Astfel, la alegerile din 30 noiembrie 2014 a participat Partidul Comunist Reformator care a apărut în buletinul de vot cu aceeași abreviere ca Partidul Comuniștilor și a realizat un scor de 4,92% și a redus din numărul de voturi pentru comuniști. Ulterior, partidul anonim a fost radiat din registrul partidelor politice.

Articole asemănătoare

Back to top button