fbpx

Adjunctul procurorului general a fost demis. Cine îi va lua locul

În cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), procurorul Igor Demciucin a fost revocat din funcția de adjunct al procurorului general interimar, la cererea exprimată de Ion Munteanu. Motivul invocat de acesta a fost „pierderea încrederii” în Demciucin, după prestația sa la proba interviu din cadrul concursului pentru funcția de procuror general.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-o declarație pentru presă, Ion Munteanu a subliniat că decizia de revocare a fost determinată de lipsa încrederii și de încălcarea normelor de etică înregistrate la ședința CSP din 22 februarie.

„La moment, încrederea a dispărut. Respectiv, în continuare, am considerat imposibilă continuarea activității cu acest adjunct. Am considerat și absolut depășită încălcarea normelor de etică pe care trebuie să le respecte un procuror în funcție, prestația acestuia din 22 februarie la ședința CSP”, a declarat procurorul general interimar.

În urma deciziei de revocare, Sergiu Brigai a fost ales ca noul adjunct al lui Ion Munteanu pe segmentul judiciar. Funcția de adjunct pe segmentul urmării penale rămâne, însă, vacantă.

De menționat că atât Ion Munteanu, cât și Igor Demciucin, au fost candidați la concursul pentru funcția de șef al Procuraturii Generale. Concursul a fost recent anulat, după ce Olesea Vîrlan, membru al CSP, i-a oferit un punctaj suspect de mic candidatului Ion Munteanu.

Olesea Vîrlan a explicat că a acordat din greșeală o notă mică unui candidat, și anume procurorului general interimar, Ion Muntean. Conform borderoului publicat de CSP, Vîrlan i-a pus nota 3,5, dar în realitate ar fi vrut să-i ofere 8,5.

Tot în dimineața zilei de luni, 4 martie, Olesea Vîrlan și-a depus demisia și a informat CSP despre acest fapt.

Articole asemănătoare

Back to top button