fbpx

A fost anulată decizia de rambursare a TVA-ului la exportul uleiului

TVA-ul la exportul și reexportul uleiului de floarea soarelui dezodorizant se va face fără drept de deducere. Decizia a fost luată de către membrii Comisiei Situații Excepționale (CSE), luni, cinci septembrie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Membrii CSE au abrogat unele prevederi ale Dispoziției din 18 mai 2022, potrivit cărora TVA-ul la exportul și reexportul uleiului de floarea soarelui dezodorizat, inclusiv din Zona Economică Liberă și Portul Internațional Liber Giurgiulești se va face fără drept de deducere”, potrivit unui comunicat remis de Guvern.

Menționăm că CSE a decis anularea deducerii TVA în data de 18 mai. Ulterior, cel mai mare producător de ulei de Floarea Soarelui de la Bălți declara că ar putea să-și sisteze activitatea iar sute de oameni riscă să rămână fără lucru.

Amintim că anterior Grupul Trans-Oil s-a adresat în instanța de judecată cu privire la decizia Comisiei pentru Situații Excepționale referitor la faptul că se exclude TVA-ul de la deducere în perioada fiscală în care a avut loc exportul sau livrările asimilate exportului uleiului de floarea-soarelui. Întreprinderea a catalogat decizia drept o lovitură directă asupra companiei.

Articole asemănătoare

Back to top button