fbpx

A fost acuzat de corupție și incompetență. Funcționarul de la Primăria Chișinău care va gestiona un buget de 100 de milioane de lei

Primăria Chișinău va cheltui în acest an 100 de milioane de lei pentru reparația grădinițelor, iar funcționarul care gestionează acest buget este Andrei Pavaloi. Anterior, acesta a fost acuzat de mai multe ori de acte de corupție și incompetență.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-un articol plasat pe timpul.md, jurnaliștii notează că – în 2016 – Pavaloi a fost acuzat de delapidări de fonduri în proporții deosebit de mari, iar – în 2017 – a fost învinuit după ce copiii de la o grădiniță (pe care o avea în gestiune) au suferit din cauza frigului din instituție.

De asemenea, anterior, Ziarul de Gardă scria că, în perioada 2009 – 2015, pe când funcționarul era președinte al Comitetului Sindical al Școlii Profesionale nr. 2, acesta ar fi furat din casieria Organizației Sindicale a școlii 109.265 de lei.

Pentru timpul.md, colegii de serviciu ai lui Pavaloi ar fi spus că acesta era responsabil de gestionarea căminelor și toate greșelile care s-au făcut „sunt pe capul lui”. Totodată, potrivit lor, acesta venea deseori în stare de ebrietate la serviciu și bătea pe la ușile camerelor în cămin.

„Fetițele veneau tremurând că se tem de el și le bagă mâna pe sub fuste”, declara atunci psihologul școlii, Carolina Guzun, pentru sursa citată.

Învinuiri i s-au adus și la începutul acestui an, aleșii locali din Consiliul Municipal Chișinău din partea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) susținând că Pavaloi – ajuns șef interimar al Direcției Educație a Primăriei municipiului Chișinău – ar fi corupt și incompetent.

Referitor la cazul din 2017 – Andrei Pavaloi deținea funcția de șef al Direcției educație, tineret și sport, sectorul Râșcani și a fost acuzat după ce vreo 30 de micuți de la grădinița 196 au îndurat frigul din cauza unor probleme tehnice și a faptului că instituția nu a fost pregătită corespunzător pentru sezonul de iarnă.

„Copiii mei, săptămâna trecută, ambii au stat acasă răciți. Dorm între 17-18 grade de frig în dormitoare. Au început copii să se scape în pat”, mărturisea atunci o mamă pentru Tv8.

Sesizat cu privire la acest aspect, Pavaloi a declarat: „nu a fost o problemă atâta timp cât temperatura de afară a fost destul de ridicată”.

Pentru a preveni asemenea situații, primarul capitalei – Ion Ceban – a dispus crearea unei comisii, pentru a verifica calitatea lucrărilor executate în grădinițe după reparații.

„Însă, având în vedere că Primăria Chișinău a alocat în acest an 100 de milioane de lei pentru reparația instituțiilor educaționale, cinci milioane de lei pentru asigurarea grădinițelor cu dezinfectanți și toate cele necesare, dar și alte opt milioane de lei pentru reparația acoperișurilor la unele instituții, deteriorate în urma ploilor, este extrem de îngrijorător că această sumă va fi gestionată de un personaj cum este Andrei Pavaloi”, mai scriu jurnaliștii de timpul.md.

Articole asemănătoare

Back to top button