fbpx

A folosit Plahotniuc o altă identitate pentru a intra în România anul trecut? Răspunsul ambasadorului Daniel Ioniță

Din luna iunie 2019 și până în prezent, Vlad Plahotniuc nu a intrat niciodată în România sub identitatea sa. Despre aceasta spune ambasadorul român la Chișinău, Daniel Ioniță, precizând că informația pe care o deține a fost obținută de la serviciile de frontieră și vamă române. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Este exclus ca un cetățean sub numele Vlad Plahotniuc să fi fost la Iași din momentul în care a avut loc transferul puterii în Republica Moldova și până în prezent. Un cetățean cu acest nume nu a intrat în România”, a declarat diplomatul în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la postul Jurnal TV.

Întrebat dacă fostul lider democrat ar fi folosit cealaltă identitate moldovenească pe numele Vladislav Novak pentru a intra pe teritoriul României la sfârșitul lunii octombrie 2019, așa cum se menționează într-un demers al CNA adresat autorităților de peste Prut, Daniel Ioniță a răspuns: „Rețineți ce am spus, m-ați întrebat de un cetățean Vlad Plahotniuc…”.

Informația anunțată de ambasadorul român vine să combată declarația fostului președinte al Parlamentului, Andrian Candu, potrivit căruia, Plahotniuc nu ar fi utilizat niciodată cel de-al doilea pașaport moldovenesc la traversarea frontierei.

Despre dubla identitate a fostului lider democrat a vorbit pentru prima dată președintele Comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan. Potrivit lui, documentul ar fi fost obținut când în funcția de director al Agenției Servicii Publice era Serghei Răilean, care este finul de cununie al ex-premierului Pavel Filip.

La rândul său, Filip susține că nu cunoștea nimic despre cel de-al doilea pașaport moldovenesc al lui Vlad Plahotniuc, eliberat pe numele Vladislav Novak, și că a aflat despre asta din presă.

În cadrul emisiunii „Politica” de la postul TV8, președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a dezvăluit că Plahotniuc ar fi obținut a doua sa identitate sub pretextul eliberării piloților moldoveni care erau ținuți ostatici în Afganistan. 

Precizăm că organele de drept din Republica Moldova au expediat demersuri la misiunile diplomatice din Chișinău în scopul orientării autorităţilor competente pentru identificarea locului aflării lui Vlad Plahotniuc. CNA a sesizat Centrul Cooperare Poliţienească Internaţională (CCPI), Ambasadele României, SUA şi Regatului Unit din Moldova despre faptul că fostul lider al PDM deţine încă o identitate cu acte valabile pe numele Vladislav Novak.

Articole asemănătoare

Back to top button