fbpx

Sandu, după refuzul Rusiei de a-l extrăda pe Șor: Kremlinul vrea să îl folosească pentru a destabiliza R. Moldova

„Este clar că Kremlinul vrea să îl folosească în continuare pe Șor și toată gruparea lui coruptă pentru a destabiliza Republica Moldova, pentru a submina instituțiile țării și pentru a lucra împotriva intereselor cetățenilor Republicii Moldova”. Declarația a fost făcută de președinta Maia Sandu, după ce Federația Rusă a refuzat să-l extrădeze pe oligarhul fugar Ilan Șor la solicitarea autorităților Republicii Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Instituțiile responsabile vor continua să depună eforturile pentru ca acest personaj și toți cei care participă în aceste activități să răspundă, să fie sancționați conform legii pentru toate lucrurile pe care le-au făcut și pe care continuă să le facă”, a declarat șefa statului.

„Aceste acțiuni de destabilizare, folosind banii unui stat străin, care are o atitudine agresivă în raport cu Republica Moldova, evident că sunt abuzuri și acțiuni care trebuie pedepsite, care sunt interzise de lege”, a adăugat oficiala.

Amintim că Rusia a refuzat să dea curs cererii de extrădare în Republica Moldova a lui Ilan Șor, care zilele trecute se afla la Moscova, unde a anunțat că a avut o întrevedere cu Leonid Kalașnikov, președintele Comitetului Dumei de Stat a Rusiei pentru afaceri din CSI. Politicianul fugar a declarat că ar putea să se mute cu traiul în Federația Rusă.

Ilan Șor a fost condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul fraudei bancare și se află în lista neagră a SUA și Marii Britanii, unde are interdicție de călătorie. În privința sa au impus sancțiuni Canada și Uniunea Europeană pentru legăturile cu Kremlin și încercările de destabilizare în Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button