fbpx

„N-a împușcat niciodată zimbri”: PSRM susține că poza cu Dodon alături de animalul mort este falsă

Vineri, 18 iunie, Renato Usatîi, liderul blocului electoral cu același nume, a făcut publice niște imagini în care Igor Dodon, președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), este surprins la vânătoare, pozând alături de un zimbru mort. Contactată de Newsmaker, purtătoarea de cuvânt a PSRM, Carmena Sterpu, a declarat că imaginea este trucată.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Nu știu – la Glodeni sau în Belarus, nu am reușit să aflu. (…) Oleacă „sniper” președintele de țară Dodon nu trage la țintă, dar cu o față fericită împușcă simbolul național al țării. Stă zimbrul acesta mort. Am șters aici, fiindcă era sânge, el a nimerit în ochi”, a spus Renato Usatîi.

„Acest pseudo-politician continuă să facă jocul partidelor de dreapta, la indicația curatorilor lui din România și Occident, ca în 2020. Acum el a făcut în grabă un FAKE, o imagine trucată și o prezintă ca și fapt real. Este cunoscut faptul că Igor Dodon este vânător, la fel ca și alte câteva mii de persoane din Moldova, dar n-a împușcat niciodată zimbri. În Moldova, în general, vânătoarea de zimbri este interzisă, iar toate basmele povestite de acest pseudo-politician sunt false. Însă mentorii lui Usatîi din Occident și București vor aprecia diversiunea lui Usatîi împotriva partidelor stataliste”, a declarat Carmena Sterpu.

Amintim că imaginile au fost afișate publicului de către Renato Usatîi într-o conferință de presă ce a venit drept răspuns videoclipului publicat pe pagina de Facebook a membrului Platformei DA, Dinu Plîngău, în care erau surprinși Alexandru Jizdan, fost ministru de Interne, Dorin Damir, finul de cununie al oligarhului Vlad Plahotniuc și Renato Usatîi, cum se distrau la un tir, trăgând din arme de tip Kalașnikov.

Fiecare persoana vizată a venit cu un răspuns la imaginile respective. Cel mai rapid răspuns a venit din partea lui Alexandru Jizdan, fiind urmat de Renato Usatîi, apoi de Dorin Damir.

Zimbrul este o specie de bizon ce trăia pe teritoriul Republicii Moldova acum 300 de ani, iar în secolul al XIX-lea dispăruse. În 2005 în baza unui acord interstatal dintre conducerea Republicii Moldova și cea a Republicii Polone, s-a convenit de a reaclimatiza zimbrul. Astfel, au fost aduși trei zimbri în Pădurea Domnească, dintr-o rezervație poloneză.

În anul 2016, populația de zimbri din rezervația Pădurea Domnească a ajuns în număr de șapte. Zimbrul este cel mai greu animal de pe uscat din Europa.

Articole asemănătoare

Back to top button