fbpx

Air Moldova suspendă toate zborurile și vânzările de bilete. Anunțurile de ultimă oră ale companiei

Air Moldova anunță restructurarea „accelerată a companiei, cu scopul salvării acesteia”. Compania aeriană a depus în instanță astăzi, 2 mai, cererea de aprobare a restructurării accelerate a companiei – „un plan de acțiuni ce are drept scop evitarea falimentului companiei aeriene, soluționarea problemelor existente și acceptarea investițiilor”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit companiei, procedura de restructurare este soluția identificată care ar permite investiții externe.

„Investitorii sunt gata să investească în Air Moldova în jur de 50 de milioane de dolari. Aceste investiții ar permite soluționarea problemelor financiare ale companiei și suplinirea flotei proprii.

Investițiile în companie nu pot fi realizate fără procedura de restructurare accelerată din cauza riscului sporit a unui atac din partea creditorilor existenți.

Restructurarea accelerată va permite companiei să primească aceste investiții strict pentru dezvoltarea companiei, ca ulterior, în timp să fie achitate și datoriile existente.

Astfel, până la pronunțarea deciziei instanței, privind acceptarea sau respingerea cererii înaintate de Air Moldova, compania va suspenda operarea zborurilor și vânzărilor de bilete începând cu data de 2 mai 2023. Reluarea activității va fi posibilă în termen de 3 zile de la pronunțarea deciziei de către instanță.

Odată cu acceptarea de către instanță a cererii de restructurare accelerată, compania Air Moldova va relua operarea zborurilor și comercializarea biletelor”, se arată într-un mesaj publicat de Air Moldova.

Vezi și: Air Moldova, obligată de AAC să ramburseze întregul cost al biletelor pasagerilor afectați de anularea zborurilor în perioada 21-25 aprilie

„Toate acțiunile întreprinse de Managementul companiei Air Moldova, au scopul de a salva operatorul Național de la faliment. Restructurarea accelerată este o șansă unică pentru Air Moldova, fiind o practică internațională.

Deși este o companie aeriană privată din 2018, Air Moldova este un operator Național, lider pe piață și prezintă un caz de interes public”, se mai arată în mesaj.

În continuare, Air Moldova a enumerat „condițiile și cauzele care au determinat compania aeriană Air Moldova să recurgă la procedura de restructurare accelerată”.

Citește și: Air Moldova comentează declarațiile Maiei Sandu: Așteptăm și noi ca Procuratura să ia atitudine

Citește mesajul integral al companiei:

Articole asemănătoare

Back to top button