fbpx

ultima oră, video | Zelenski îi răspunde lui Putin: Ucraina depune cerere de aderare la NATO

Volodimir Zelenski îi răspunde dictatorului de la Kremlin. Președintele Ucrainei a anunțat după ședința Consiliului de Securitate, că Ucraina va depune cerere de aderare la NATO, în urma anexărilor ilegale a teritoriilor ucrainene Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson de către Federația Rusă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„De facto, ne-am făcut deja drumul către NATO. De facto, am dovedit deja compatibilitatea cu standardele Alianței. Ele sunt reale pentru Ucraina – reale pe câmpul de luptă și în toate aspectele interacțiunii noastre. Avem încredere unii în alții, ne ajutăm unul pe altul și ne protejăm. Aceasta este Alianța. De facto. Astăzi, Ucraina solicită să o facă de jure. Într-o procedură care va fi în concordanță cu importanța noastră de a ne proteja întreaga comunitate. Pe o bază accelerată. Facem pasul nostru definitoriu prin semnarea cererii Ucrainei de aderare accelerată la NATO”, a anunțat Volodimir Zelenski.

NATO urmează să anunțe în seara zilei de vineri, 30 septembrie, care este răspunsul la anexarea ilegală a teritoriilor ucrainene de către Rusia.

Amintim că Federația Rusă a anexat regiunile ucrainene Donețk, Herson, Zaporojie, Lugansk, în urma unor referendumuri ilegale. Liderul rus Vladimir Putin și șefii regiunilor vizate au semnat acordul vineri, 30 septembrie, în Marele Palat al Kremlinului.

Totodată, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că țara noastră respectă integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei și consideră false referendumurile desfășurate de către Federația Rusă în mai multe regiuni ucrainene.

ZUGO menționează că anexarea celor patru regiuni ucrainene – Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson – prin organizarea unor așa-zise referendumuri este ilegală din punct de vedere a dreptului internațional și nu este recunoscută de statele europene și SUA. Menționăm că anexarea nu este recunoscută nici de Republica Moldova.

Citește și: Prima reacție a UE după ce Putin a semnat anexarea celor patru regiuni ale Ucrainei

 

 

Articole asemănătoare

Back to top button