fbpx

ultima oră | Regiunile ucrainene Donețk, Herson, Zaporojie, Lugansk – anexate la Federația Rusă. Putin a semnat acordul

Regiunile ucrainene Donețk, Herson, Zaporojie, Lugansk – anexate la Federația Rusă. Liderul rus Vladimir Putin și șefii regiunilor vizate au semnat acordul vineri, 30 septembrie, în Marele Palat al Kremlinului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Nu mai există Uniune Sovietică. Uniunea Sovietică nu mai poate fi întoarsă. Rusia nici nu are nevoie de renașterea Uniunii Sovietice, noi nu tindem spre asta. (…) Moscova va acționa în așa fel încât locuitorii din Donbas și din alte teritorii eliberate să simtă sprijinul întregii Rusii. Federația Rusă va depune eforturi pentru îmbunătățirea securității în teritoriile eliberate”, a declarat liderul rus.

Mai multe declarații din discursul președintelui rus vezi AICI.

ZUGO menționează că anexarea celor patru regiuni ucrainene – Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson – prin organizarea unor așa-zise referendumuri este ilegală din punct de vedere a dreptului internațional și nu este recunoscută de statele europene și SUA. Menționăm că anexarea nu este recunoscută nici de Republica Moldova.

„Noi și multe alte țări am spus clar. Nu vom recunoaște, nu vom recunoaște niciodată anexarea teritoriului ucrainean de către Rusia”, a declarat secretarul de stat al SUA Antony Blinken la o conferință de presă, în timp ce Rusia și autoritățile regiunilor pe care le ocupă în Ucraina au afirmat că, potrivit rezultatelor parțiale, peste 97% din voturi au fost în favoarea alipirii.

Șeful NATO, Jens Stoltenberg, a scris și el pe Twitter că „Referendumurile false organizate de Rusia nu au legitimitate şi reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului internaţional. Aceste teritorii fac parte Ucraina”.

Articole asemănătoare

Back to top button