fbpx

video | La Kremlin are loc ceremonia de anexare a celor patru regiuni ucrainene. Putin: Oamenii și-au făcut alegerea

La Kremlin are loc ceremonia de semnare a tratatelor privind aderarea a patru teritorii din Ucraina la Federația Rusă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Voi știți că au avut loc referendumuri în Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson. Rezultatele sunt cunoscute. Oamenii și-au făcut alegerea, alegere evidentă. Astăzi semnăm tratatele privind aderarea la Rusia a regiunilor Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson”, și-a început discursul Vladimir Putin.

„Federația Rusă își va aminti mereu de eroii primăverii ruse, care au murit pentru dreptul de a-și vorbi limba maternă, de a-și păstra cultura și credința”, a adăugat Putin.

Președintele a numit eroi ai Marii Rusii pe toți soldații și ofițerii Rusiei care au murit eroic și le-a dedicat un minut de reculegere.

Putin a adăugat că Kievul trebuie „să respecte alegerea oamenilor din Donbas și din teritoriile eliberate fiindcă doar aceasta poate fi calea către pace”.

„Nu mai există Uniune Sovietică. Uniunea Sovietică nu mai poate fi întoarsă. Rusia nici nu are nevoie de renașterea Uniunii Sovietice, noi nu tindem spre asta. (…) Moscova va acționa în așa fel încât locuitorii din Donbas și din alte teritorii eliberate să simtă sprijinul întregii Rusii. Federația Rusă va depune eforturi pentru îmbunătățirea securității în teritoriile eliberate”, a declarat liderul rus.

Președintele Federației Ruse a subliniat că „Occidentul este gata să treacă peste orice pentru a păstra sistemul neo-colonial, care îi permite să jefuiască lumea și să colecteze tribut de la omenire”.

„Occidentul duce o politică de desuveranizare totală în lume, de unde agresiunea lor față de valorile tradiționale și suveranitatea țărilor. El distruge state întregi care nu sunt de acord să-și cedeze suveranitatea în favoarea sa”, a spus Putin.

Amintim că secretarul de stat al SUA Antony Blinken a declarat marți că Statele Unite și aliații săi „nu vor recunoaște niciodată” anexarea de către Rusia a teritoriilor din Ucraina.

„Noi și multe alte țări am spus clar. Nu vom recunoaște, nu vom recunoaște niciodată anexarea teritoriului ucrainean de către Rusia”, a declarat Blinken la o conferință de presă, în timp ce Rusia și autoritățile regiunilor pe care le ocupă în Ucraina au afirmat că, potrivit rezultatelor parțiale, peste 97% din voturi au fost în favoarea alipirii.

Șeful NATO, Jens Stoltenberg, a scris și el pe Twitter că ”Referendumurile false organizate de Rusia nu au legitimitate şi reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului internaţional. Aceste teritorii fac parte Ucraina”.

Articole asemănătoare

Back to top button