fbpx

foto | O jurnalistă ucraineană a fost ucisă în urma atacului armatei ruse asupra Kievului

Una dintre rachetele rusești care au căzut joi în centrul Kievului a ucis-o pe jurnalista ucraineană Vera Girich, de la Radio Europa Liberă, potrivit The Guardian.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Jurnalista și producătoarea Radio Liberty (Radio Europa Liberă) Vera Girich a murit în urma atacului armatei lui Putin asupra Kievului. Ea se afla acasă atunci când o rachetă a lovit clădirea în care locuia, a anunțat postul de radio, precizând că este vorba despre atacul de joi.

Trupul neînsuflețit al acesteia a fost găsit sub dărâmături în dimineața de vineri.

Vera Girich a început să lucreze de la biroul din Kiev al postului de radio la 1 februarie 2018. Înainte a lucrat la posturi de televiziune ucrainene de top.

Ea a fost descrisă ca fiind „o persoană inteligentă și amabilă, o adevărată profesionistă” de către angajatorul său.

Vezi și: Rusia a confirmat atacul cu arme „de înaltă precizie” împotriva Kievului, în timpul vizitei lui Antonio Guterres

„O persoană minunată s-a dus”, a declarat colegul ei Oleksandr Demchenko, pe Facebook, potrivit BBC.

Anterior, primarul Kievului Vitali Kliciko precizase că cel puțin o persoană a murit în atacul cu rachete de joi seara. El a mai spus că a fost găsit cadavrul sub dărâmături, în cartierul Shevchenkivskyi.

Rușii au revendicat atacul vineri dimineața, dar au susținut că ținta a fost o fabrică de rachete și nu zona rezidențială.

Acesta a fost primul bombardament asupra Kievului de la mijlocul lui aprilie. El a avut loc chiar în timpul deplasării, joi, a secretarului general al ONU la Bucea şi în alte localităţi de lângă Kiev, locul unor presupuse abuzuri imputate de ucrainene forţelor militare ruse, care dezmint implicarea lor.

Articole asemănătoare

Back to top button