fbpx

Fără bani cash și cu conturile înghețate, câteva mii de turiști ruși au rămas blocați în Tailanda

Sancțiunile occidentale impuse Rusiei, după atacul asupra Ucrainei afectează din ce în ce mai mulți cetățeni ruși, mai ales cei aflați peste hotare, care au fost nevoiți să caute bani cash sau să efectueze tranzacții în criptovalută, pentru a se descurca în concediu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Turistul rus Konstantin Ivanov a încercat să încheie o tranzacție folosindu-și cardul bancar, însă nu a reușit, scrie Reuters.

„Acest lucru a creat o problemă uriașă pentru noi. Am fost deposedați de finanțele noastre. E ca și cum ar fi fost complet înghețate și nu le putem folosi aici deloc”, a declarat Ivanov, în vârstă de 27 de ani, adăugând că ar putea fi nevoit să își caute un loc de muncă în Indonezia.

Bali este o destinație de vacanță populară printre turiștii ruși. Aproximativ 1150 de ruși au intrat în Indonezia în luna ianuarie, potrivit datelor statistice.

Rifki Saldi Yanto, managerul unei cafenele locale din Bali, a declarat că a observat o scădere a numărului de clienți ruși în ultimele zile și că mulți dintre ei plătesc acum cu numerar în loc de card de credit.

Între timp, peste 7000 de ruși au rămas blocați în Tailanda, o altă destinație populară, din cauza anulării zborurilor și a problemelor de plată.

Articole asemănătoare

Back to top button