fbpx

Câte femei s-au înscris în armata Ucrainei de la începutul războiului

De la începutul invadării la scară largă a Ucrainei de către Federația Rusă, aproximativ 1.000 de femei s-au înscris voluntar în rândurile Forțelor Armate ale Ucrainei, potrivit armyinform.com.ua.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Din 24 februarie până astăzi, am mobilizat circa 1000 de femei – acestea sunt cele care au venit voluntar și și-au declarat dorința de a fi mobilizate”, a spus ministrul adjunct al apărării al Ucrainei, Hanna Maliar, ea subliniind că din 2014, nicio femeie nu a mai fost mobilizată forțat pentru serviciul militar.

La începutul lunii iulie Hanna Maliar venea cu precizarea că, din 24 februarie, nicio femeie nu a fost mobilizată forțat în Ucraina, după ce, la mijlocul lunii iunie, propagandiștii ruși au răspândit o știre falsă despre mobilizarea forțată a femeilor de către Forțele Armate ale Ucrainei.

„Pentru moment, nu este nevoie de mobilizarea forțată a femeilor în Forțele Armate ale Ucrainei. Deocamdată, nu sunt planificate restricții de călătorie în străinătate pentru acestea”.

Centrul pentru Combaterea Dezinformării din Ucraina, un organism al statului ucrainean, a dezmințit informația după apariția informației false.

Articole asemănătoare

Back to top button