fbpx

video | „Ziua de luni începe cu vești importante”. Anunțul Maiei Sandu în contextul ședinței comune a Guvernelor României și R. Moldova

Guvernele de la Chișinău și București se vor întruni într-o ședință comună vineri, 11 februarie curent, în cadrul căreia vor fi semnate mai multe acorduri importante. Anunțul a fost făcut de președinta R. Moldova, Maia Sandu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Ziua de luni începe cu vești importante – la sfârșitul acestei săptămâni, la Chișinău va avea loc ședința comună a Guvernelor Republicii Moldova și României. Cu acest prilej, vor fi semnate o serie de acorduri și protocoale de colaborare pe mai multe domenii. Între acestea, acordul privind construirea unui nou pod peste Prut la Ungheni, programul de asistență financiară nerambursabilă de 100 de milioane de euro și eliminarea tarifelor de roaming. Avem o șansă unică să implementăm proiecte de importanță majoră pentru țara noastră. Mulțumim României, care dovedește încă odată solidaritate și generozitate față de cetățenii Republicii Moldova”, a precizat președinta Maia Sandu.

La 26 ianuarie curent, Guvernul R. Moldova a aprobat documentul care prevede inițierea negocierilor în vederea semnării acordului bilateral dintre România și R. Moldova, acord ce se referă la implementarea unui program de asistență tehnică și financiară în baza unui ajutor nerambursabil în valoare de 100 de milioane de euro. Banii ar urma să fie acordați pentru o perioadă de șapte ani.

Articole asemănătoare

Back to top button