fbpx

video | Pavel Filip declară că fraudarea alegerilor ar fi imposibilă: „Moldova este mai pregătită decât unele țări europene”

Moldova este mai pregătită decât unele țări europene pentru votul electronic, iar fraudarea alegerilor ar fi imposibilă în țara noastră – declarația îi aparține președintelui PDM, Pavel Filip. El face referire la faptul că observatorii internaționali nu ar fi constatat niciodată abateri care ar fi influențat rezultatul votului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În același timp, Filip a făcut referire la declarațiile candidaților, menționând că ar putea fi doar un mesaj electoral, a precizat acesta în studioul emisiuni „Puterea a Patra” de la N4. Totodată, el a declarat că este imposibil să voteze „sufletele moarte”.

„La modul practic, ca ex-ministru al Tehnologiei Informației, pot să vă spun că Republica Moldova, din punct de vedere electronic, este mai pregătită și decât unele țări europene. Este imposibil, atunci când se vorbește despre suflete moarte și tot așa mai departe. Apropo, suntem pregătiți să trecem și la votul electronic, doar că nu toată lumea area această semnătură electronic. Este registru electronic și dacă ai votat undeva, nu mai poate vota altcineva pentru tine”, a declarat democratul.

Filip a reiterat că de fiecare dată s-a vorbit la alegeri că vor fi fraude. El consideră că atunci când se vine cu asemenea acuzații, trebuie aduse argumente și înlăturată problema.

Articole asemănătoare

Back to top button