fbpx

video | Oficial din Ucraina, despre „lovitura de stat” planificată de Rusia în R. Moldova și cecenii „salvatori”

Ucraina a avertizat Republica Moldova că Rusia intenționează să organizeze o lovitură de stat la Chișinău, transmite socportal.info.ru.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit Secretarului Consiliului de Securitate și Apărare Națională a Ucrainei, Alexei Danilov, Rusia ar fi trimis „salvatori” ceceni în Turcia. După aceea, aceștia ar putea să ajungă la Chișinău.

„Să nu spunem că în Moldova nu s-a întâmplat nimic. Acum este o schimbare în conducerea țării, blocul de putere este întărit la maximum”

Cei care au fost pe 24-26 februarie ca parte a așa-numitului „grup cecen” pe teritoriul nostru sunt acum în Turcia și lucrează acolo ca „salvatori”. Acum monitorizăm îndeaproape pentru a ne asigura că acești „salvatori” nu ajung la Chișinău. Le știm numele și prenumele. Au avut o sarcină separată din 24 februarie”, a declarat Danilov.

În această săptămână, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat în fața Consiliului European că autoritățile ucrainene au interceptat un plan rusesc de preluare a controlului asupra Republicii Moldova. Liderul de la Kiev precizat că Maia Sandu a fost informată despre acest plan.

SIS a confirmat informațiile din declarațiile lui Zelenski, iar Președinția Republicii Moldova a venit și ea cu unele precizări.

Vezi și: Ministra Revenco, despre declarația lui Zelenski cu privire la planul Rusiei în R. Moldova: „Nu este o noutate pentru noi”

Kremlinul a negat informațiile despre „planul Moscovei de a distruge R. Moldova”.

Articole asemănătoare

Back to top button