fbpx

Ministra Revenco, despre declarația lui Zelenski cu privire la planul Rusiei în R. Moldova: „Nu este o noutate pentru noi”

„Acest mesaj nu este o noutate absolută pentru noi toți”. Potrivit ministrei de Interne, Ana Revenco, autoritățile Republicii Moldova știau despre intențiile Kremlinului de a destabiliza situația din țară prin proteste, șantaj energetic, alerte false cu bombă și propaganda mediatică. Ministra de Interne spune că pericolele la adresa securității Republicii Moldova nu au dispărut, fiind în continuare înregistrate acțiuni specifice unui război hibrid.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Despre ce erau așa-numitele proteste din toamna anului trecut? Despre ce era tot șirul alertelor false cu bombă? Despre ce erau toate atacurile cibernetice? Propaganda masivă și continuă? Despre ce este șantajul energetic, pe fondul căruia are loc creșterea de prețuri? Sunt toate elementele unui război hibrid, menit să radicalizeze societatea și să determine un nivel dramatic de destabilizare. Toate sunt parte a unui plan menit să schimbe cursul democratic al țării”, a spus Ana Revenco în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la JurnalTV.

Reacția vine după ce președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că autoritățile ucrainene au interceptat un plan rusesc de preluare a controlului asupra Republicii Moldova.

După mesajul președintelui Zelenski, și instituția prezidențială de la Chișinău a anunțat că „instituțiile responsabile lucrează pentru asigurarea securității țării și folosesc tot ajutorul informațional al partenerilor pentru a anticipa și preveni orice tentative de subminare a statului nostru”.

De asemenea, Serviciul de Informații și Securitate transmite cetățenilor Republicii Moldova că toate instituțiile statului lucrează în plină capacitate și nu vor permite realizarea acestor provocări.

Articole asemănătoare

Back to top button