fbpx

Greceanîi a convocat din nou Guvernul interimar și primarul capitalei la Parlament. Subiectele puse în discuție

Președinta Parlamentului i-a convocat din nou pe miniștrii din Guvernul interimar. Potrivit unui comunicat al Parlamentului, întrevederea a avut loc în această seară și s-a axat pe evoluția situației pandemice, eficiența noilor restricții și procesul de vaccinare în Republica Moldova. De altfel, precizează Legislativul, întrevederea de acest tip este una „săptămânală”. La ea participat și primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„A fost analizată situația actuală a pandemiei de COVID-19, care continuă să fie una alarmantă și care înregistrează un număr mare de decese și persoane aflate în terapie intensivă. S-au evaluat restricțiile actuale si s-a examinat posibilitatea revizuirii unora, precum și a introducerii altora.

Zinaida Greceanîi a menționat că acțiunile autorităților centrale și locale trebuie să asigure protecția vieții și sănătății locuitorilor. Potrivit Președintelui Parlamentului trebuie urgent achiziționate vaccinuri suficiente pentru imunizarea în masă a oamenilor. Aceasta ne va permite să revenim cât mai curând la viața normală, a menționat Zinaida Greceanîi”, se arată în comunicat.

„De asemenea, oficialii au abordat situația social-economică din țară prin prisma stării de urgență, declarată de Parlament, în perioada 1 aprilie – 30 mai pe întreg teritoriul țării. În context, membrii Executivului au informat despre acțiunile întreprinse și cele care urmează, analizând posibile măsuri de susținere economică atât a sectorului de afaceri, cât și a fiecărui cetățean în parte.

La începutul fiecărei săptămâni, Președintele Parlamentului convoacă membrii Guvernului în exercițiu pentru a analiza și evalua situația epidemiologică din țară”, mai precizează Legislativul.

ZUGO precizează că întrevederi de acest fel au mai avut loc în ultimele săptămâni (aici, aici, aici și aici).

Vezi și: video | De ce Greceanîi cheamă miniștrii la raport? Dodon: „De ce să nu îi convoace? Este un lucru corect”

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button