fbpx

„Se impun măsuri cardinale imediate”: Greceanîi și Ciocoi, în ședință privind situația pandemică

„Se impun măsuri cardinale imediate”. Este concluzia la care a ajuns președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, și premierul interimar, Aureliu Ciocoi, după o ședință pe care au desfășurat-o cu privire la situația pandemică.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit unui comunicat publicat pe pagina web a socialiștilor, a fost evaluată starea pandemică „care continuă să înregistreze noi anti-recorduri la numărul de infectări și de decese zilnic”.

„S-a accentuat faptul că în această situație alarmantă se impun măsuri cardinale imediate”, se mai arată în comunicat.

Zinaida Greceanîi a remarcat că Parlamentul este gata sa susțină orice inițiativă a Guvernului și Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) pentru a depăși situația dificilă și a oferi atribuții suplimentare în acest sens.

De cealaltă parte, Guvernul a publicat un mesaj care relevă că în cadrul ședinței au fost examinate mai multe propuneri de acțiuni prioritare.

„Printre acestea – sporirea capacităților de testare, fortificarea capacităților medicinii primare, crearea unui Centru de criză care să coordoneze procesul de comunicare și informare. Instituția ar mai avea rolul de dezvoltare a parteneriatelor cu actorii importanți, în scopul sporirii capacităților de comunicare privind situația pandemică, monitorizarea celor care au contactat persoane infectate, dar și monitorizarea procesului de imunizare”, se arată în mesajul Executivului.

Totodată, specialiștii au accentuat necesitatea dotării cu echipmanent suplimentar și sisteme centralizate de oxigenare în secțiile de terapie intensivă, având în vedere suprasolicitarea acestora în ultima perioadă.

„Evoluția situației pandemice în Republica Moldova rămâne a fi alarmantă și, în prezent, este extrem de necesară consolidarea eforturilor tuturor factorilor de decizie, inclusiv ale Parlamentului, pentru a fortifica sistemul de sănătate publică național și stoparea răspândirii virusului”, a conchis premierul interimar.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button