fbpx

video | De ce Greceanîi cheamă miniștrii la raport? Dodon: „De ce să nu îi convoace? Este un lucru corect”

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, susține că ar fi corect ca Zinaida Greceanîi să convoace miniștrii interimari în ședințe. Potrivit lui, Republica Moldova este țară parlamentară, iar președinta Legislativului organizează aceste „consultări”, în contextul atribuțiilor pe care le exercită.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pe de altă parte, politicianul a declarat în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” că nu consideră corect faptul că Președinția cheamă la covor Guvernul. Totodată, el a făcut referire și la ședințele cu premierul și șefa Legislativului, desfășurate când își exercita mandatul.

„Este un exemplu corect. Matur. (…) De ce să nu îi convoace. Este Guvern interimar. Este țară parlamentară. Este președinta Parlamentului. Consultă cu cei din Guvern, care acum exercită funcțiile, după asta invită toți deputații. Cred că este un lucru corect. Anterior ne convocam în platformă de trei lideri. (…) La moment conlucrare între instituțiile de stat, cu regret, nu există. (…)

La Președinție atribuții nu sunt. Ce poate să facă președintele țării dacă nu are susținerea majorității parlamentare pentru numirea, convocarea sau pentru a da indicații unor miniștri. Am văzut încercări din partea instituției prezidențiale să dea indicații miniștrilor să vină cu rapoarte. Miniștrii i-au trimis așa, mai departe. Ceea ce e corect. Eu nu îmi permiteam să chem miniștrii la raport. (…) La noi era conlucrare”, a punctat Dodon.

Amintim că, anterior, Zinaida Greceanîi a declarat nu o singură dată că chemat la ea în birou mai mulți membri ai Guvernului interimar. Subiectul abordat a fost achiziționarea vaccinurilor contra COVID-19.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

 

Articole asemănătoare

Back to top button