fbpx

Mai mulți membri ai Guvernului, față în față cu Greceanîi: „Avem resurse pentru circa un milion de doze de vaccin”

Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, dă asigurări că Republica Moldova are fonduri prevăzute pentru a cumpăra un lot de circa un milion de doze de vaccin. Asigurările au fost date președintei Parlamentului, Zinaida Greceanîi, care a convocat mai mulți membri ai cabinetului de miniștri la discuții.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„În cel mai scurt timp vor demara procedurile ce se impun pentru procurarea acestora”, a spus Ciocoi.

Potrivit unui comunicat al Legislativului, Greceanîi a cerut identificarea, în regim de urgență, a posibilităților pentru procurarea serului anti-coronavirus.

La ședința din 5 martie au fost prezenți: Secretarul de stat de la Ministerul finanțelor, Tatiana Ivanicichina, secretarul de stat de la Ministerul sănătății, muncii și protecției sociale, Tatiana Zatîc și consiliera președintelui Parlamentului, Viorica Dumbrăveanu.

ZUGO amintește că, în Republica Moldova, campania de imunizare a început la 2 martie curent. Momentan, împotriva coronavirusului este vaccinat personalul medical din linia întâi.

La 27 februarie, la Chișinău, au ajuns primele 21 de mii de doze de ser, din totalul de 200 de mii, donație oferită de România.

În același timp, menționăm că la 4 martie, alte 14.400 de doze de ser AstraZeneca au ajuns în Republica Moldova prin intermediul platformei COVAX.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button