fbpx

video | Primul lot de vaccin anti-COVID, donat prin COVAX, a ajuns la Chișinău: „Va merge pentru imunizarea medicilor”

Primul lot de vaccin oferit prin intermediul programului COVAX a ajuns în această seară la Chișinău. Este vorba despre 14.400 de doze de AstraZeneca, produse în Coreea de Sud.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

(update 21:38) „Republica Moldova este prima țară din Europa în care platforma COVAX a trimis doze de vaccin. Acest lucru ne bucură foarte mult. Aceste 14.400 de doze vor merge în continuare pentru imunizarea personalului medical”, a declarat președinta Maia Sandu.

Știrea inițială:

Evenimentul de recepționare a dozelor începe la ora 20:50. Ulterior, vaccinul va fi repartizat instituțiilor medicale din întreaga republică.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Republica Moldova este printre primele țări care primește vaccinuri împotriva COVID-19 în prima tranșă de livrări COVAX.

Urmărește în direct declarațiile și anunțurile oficialilor de la Chișinău cu privire la acest subiect:

Amintim că miercuri, în cadrul ședinței Guvernului, premierul interimar a anunțat că se examinează posibilitatea alocării de bani suplimentari pentru achiziționarea de vaccin de pe piața internațională.

Și Maia Sandu a anunțat în această săptămână că a primit asigurări de la Pfizer că preparatul produs de companie va ajunge în Republica Moldova. Acesa urmează să fie livrat la sfârșitul lui martie, potrivit președintei.

Amintim că în această săptămână în Republica Moldova a început vaccinarea cadrelor medicale din prima linie contra COVID-19. Medicii din secțiile de terapie intensivă de la Spitalul Clinic Republican și cel de Urgență s-au imunizat primii, fiind urmați de colegii din raioane.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button