fbpx

O nouă ședință nocturnă, același subiect. Greceanîi a convocat din nou miniștrii interimari pentru a discuta despre procurarea vaccinului

Zinaida Greceanîi a convocat din nou în ședință membrii interimari ai Guvernului. Subiectul abordat luni seara a fost situația pandemică și aprovizionarea Republicii Moldova cu vaccin contra COVID-19. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Din imaginea publicată de Greceanîi vedem că la întrunire au participat premierul interimar Aureliu Ciocoi, fosta ministră a Sănătății Viorica Dumbrăveanu, dar și șeful interimar de la Ministerul Justiției – Fadei Nagacevschi.

„Am trasat măsurile care se impun a fi întreprinse imediat pentru a opri tendința pandemică negativă, în contextul creșterii vertiginoase a numărului de persoane infectate și de decese, măsurile respective urmând să fie propuse la următoarea ședință a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP).

Am examinat posibilitățile de aprovizionare a sistemului medical din țară cu vaccinuri anticoronavirus, într-un volum necesar pentru lansarea procesului de imunizare în masă”, afirmă Greceanîi.

Amintim că, nu este pentru prima dată când Zinaida Greceanîi invită la ea în birou mai mulți membri ai Guvernului interimar pentru a discuta cu ei problema achiziționării vaccinurilor și situația pandemică.

Acum o săptămână, șeful de partid al socialistei, Igor Dodon, declara în cadrul unei emisiuni televizate că, potrivit lui, „este un lucru corect” ca președinta Parlamentului să invite la discuții membrii interimari ai cabinetului de miniștri, deoarece Republica Moldova este țară parlamentară, iar șefa Legislativului organizează aceste „consultări”, în contextul atribuțiilor pe care le exercită.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button