fbpx

foto | Candidata PSRM la șefia Guvernului, critici pe Facebook la adresa socialistului Bolea și a ex-premierului Chicu

Deși este candidata propusă de Partidul Socialiștilor pentru funcția de prim-ministră, Mariana Durleșteanu a avut în ultimii ani mai multe mesaje critice în adresa elitei politice de la Chișinău, inclusiv în adresa unor reprezentanți ai PSRM sau a unor demnitari susținuți de acest partid, cum a fost ex-premierul Ion Chicu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acest lucru rezultă dintr-o selecție de capturi de ecran publicate de agora.md.

Așadar, declarația deputatului socialist Vasile Bolea, precum că „autodizolvarea Parlamentului este invenția unui autist băgată pe gât”, a fost dur criticată de Mariana Durleșteanu.


Potrivit sursei citate, o reacție la fel de dură Mariana Durleșteanu a avut-o și atunci când fostul prim-ministru Ion Chicu a provocat un scandal diplomatic între Republica Moldova și România, în urma unui ping-pong de declarații dintre el și eurodeputatul român, Siegfried Mureșan. Mai exact, Mureșan a criticat atunci felul în care Guvernul de la Chișinău, condus de Ion Chicu, gestiona pandemia de COVID-19 și a apreciat fostul Guvern Sandu ca fiind cel mai eficient.

În scurt timp, Chicu a reacționat cu un mesaj pe Facebook: „Stau si mă uit eu la băiețașii ăștia români, oploșiți prin structurile europene, care vin cu „patronajul” peste noi… Ratați, nimic în viață și în țară realizat, numai de „adus mingi” buni.”

Atunci, Mariana Durleșteanu a catalogat acțiunile lui Ion Chicu drept un dezmăț.



În noiembrie 2019, Mariana Durleșteanu a avut o replică și pentru președintele de atunci al Republicii Moldova, Igor Dodon, care critica reprezentanții PAS și membrii fostului Cabinet de miniștri condus de Maia Sandu că nu ar cunoaște realitățile din Moldova, întrucât au doar experiențe de lucru înafara țării și că abia așteaptă să plece și să se reangajeze în structuri internaționale.

Activitatea Guvernului Chicu a fost criticată și în decembrie 2019, când Mariana Durleșteanu făcea o scurtă retrospectivă a vieții politice de la Chișinău, catalogând Executivul drept „o voce electorală și radicală”.

Amintim că PSRM a propus o altă candidatură pentru a fi desemnată la funcția de premier. Anunțul a fost făcut astăzi de liderul socialiștilor, Igor Dodon, în timpul în care candidata desemnată la funcția de prim-ministră, Natalia Gavriliță, răspundea la întrebările deputaților în plenul Parlamentului.

Mariana Durleșteanu este fostă ministră a Finanțelor în Guvernul comunist condus de Zinaida Greceanîi și ex-ambasadoare a Republicii Moldova la Londra.

Vezi și: Cine este Mariana Durleșteanu, candidatura propusă de socialiști la funcția de prim-ministră

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Back to top button