fbpx

„Este ilegală și abuzivă”. Partidul Șor a contestat la CC ridicarea mandatului de deputat al lui Ilan Șor

Partidul Șor cere Curții Constituționale (CC) să suspende acțiunea hotărârii Parlamentului privind încetarea de drept a mandatului de deputat al lui Ilan Șor. O sesizare în acest sens a fost depusă la CC.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Formațiunea consideră că decizia Parlamentului de a-l lipsi pe Ilan Șor de mandatul de deputat este „ilegală, abuzivă, care contravine cadrului legal, Legii Supreme și încalcă grav drepturile fundamentale ale unui ales al poporului, în lipsa unei hotărâri judecătorești definitive și irevocabile”.

Reprezentanții partidului fac trimitere la mai multe articole din Constituție, care se referă la mandatul de deputat și atribuțiile Înaltei Curți, precum și la Legea privind statutul de deputat.

„De asemenea, în sesizare se face referire la legislația internațională, în special la Convenția europeană pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale care stabilește dreptul la un proces echitabil, prezumția nevinovăției, că nicio pedeapsă nu poate fi aplicată fără lege, precum și alte drepturi fundamentale, care au fost încălcate”, se arată într-un comunicat al formațiunii.

Autorii sesizării solicită Curții să nu valideze următorul deputat de pe lista formațiunii, până la examinarea sesizării, „pentru a nu afecta drepturile constituționale ale lui Ilan Șor în calitate de deputat ales, și pentru a nu admite consecințe iremediabile”.

Vezi și: Ilan Șor a rămas fără mandatul de deputat. Reacția Partidului Șor

Articole asemănătoare

Back to top button