fbpx

ultima oră | Ilan Șor a rămas fără mandatul de deputat. Reacția Partidului Șor

(update) Partidul Șor anunță că va contesta imediat la Curtea Constituțională hotărârea Parlamentului: „Acest act contravine flagrant principiilor unui mandat reprezentativ și sfidează alegerea poporului. Acest caz va fi un test pentru respectul statului de drept în Republica Moldova”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Știrea inițială:

Ilan Șor a rămas fără mandatul de deputat. Parlamentul a votat joi, 27 aprilie, o hotărâre în acest sens. Decizia vine urmare a condamnării politicianului de către Curtea de Apel la 15 ani de închisoare.

Decizia a fost luată cu votul deputaților PAS. Socialiști și comuniști nu au votat.

Proiectul de hotărâre prevede că un mandat de deputat în Parlament, care aparține Partidului Șor, a fost declarat vacant.

Șor: Decizia de ridicare a mandatului de deputat este ilegală

Într-un comunicat de presă, Partidul Șor afirmă că decizia este „încă un abuz din partea guvernării” și că ridicarea mandatului nu poate avea loc până la epuizarea de către liderul formațiunii a tuturor căilor de atac interne.

Formațiunea precizează că legislația actuală nu reglementează procedura de ridicare a mandatului de deputat în astfel de cazuri și că decizia în cazul lui Ilan Șor „demonstrează conotația profund politică a acestui proces”.

Articole asemănătoare

Back to top button