fbpx

video | Curtea de Apel din Comrat a validat rezultatele alegerilor din Găgăuzia: Evghenia Guțul, noua bașcană

Curtea de Apel Comrat a validat astăzi, 22 mai, mandatul Evgheniei Guțul, candidata Partidului Șor la funcția de bașcană a UTA Găgăuzia. Potrivit procesului-verbal final, prezentat de Comisia Electorală Centrală a Găgăuziei, Guțul a acumulat 52,34% din voturi în turul doi de scrutin, unde l-a avut ca adversar pe Grigorii Uzun.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Decizia Curții de Apel Comrat a fost pronunțată în condițiile în care, în prezent, Procuratura Anticorupție examinează listele alegătorilor din autonomia găgăuză în contextul existenței de „bănuieli rezonabile privind includerea în listele alegătorilor a persoanelor decedate și aflate în afara țării”.

În timpul ședinței de judecată, mai mulți susținători ai Partidului Șor au manifestat afară, cerând validarea mandatului Evgheniei Guțul. Unii au venit cu pancarte pe care scria „Maia, i-ați mâinile de pe Găgăuzia”, „Bașcanul nostru – alegerea noastră”, iar alții au dansat.

După decizia instanței, Evghenia Guțul a ieșit să le vorbească manifestanților.

Vezi și: video | Adunarea Populară a Găgăuziei a recunoscut-o oficial pe Guţul drept bașcan, deşi rezultatele scrutinului nu au fost încă validate

Articole asemănătoare

Back to top button