fbpx

CNA informează despre bănuiala prezenței persoanelor decedate și străine în listele electorale din Găgăuzia

Astăzi, 16 mai, au avut loc ridicări de documente pe teritoriul UTA Găgăuzia, în cauza penală privind finanțarea ilegală a campaniei electorale de alegere a bașcanului. Centrul Național Anticorupție (CNA), împreună cu Inspectoratul Național de Investigație (INI), sub conducerea Procuraturii Anticorupție (PA), efectuează ridicarea listelor alegătorilor de la Judecătoria Comrat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Temei al acțiunii de ridicare constituie bănuiala rezonabilă privind includerea în listele alegătorilor a persoanelor decedate și aflate în afara republicii și votarea din numele acestora.

Astfel, în urma efectuării acțiunilor de urmărire penală în cauza penală privind finanțarea ilegală a campaniei electorale și coruperea alegătorilor, a apărut o bănuială rezonabilă că o parte din alegători au fost aduși organizat din alte raioane în scopul votării candidatului din partea Partidului Politic Șor. La fel, potrivit informației apărute, printre alegătorii care și-au manifestat votul în favoarea candidatului Guțul Evghenia, se numără persoane care se află peste hotarele Republicii Moldova și persoane decedate.

Acțiunile sunt în desfășurare, precizează CNA.

Vezi și: video, foto | Descinderi CNA la Comisia Electorală din Găgăuzia, în dosarul coruperii alegătorilor

Articole asemănătoare

Back to top button