fbpx

Consilierii municipiului Chișinău din cadrul Platformei DA rămân fără sprijinul politic al formațiunii

Biroul Politic Național al Platformei Demnitate și Adevăr (DA) a decis retragerea sprijinului politic Fracțiunii Platforma DA din Consiliul Municipal Chișinău (CMC). Acest lucru a fost anunțat marți, 20 decembrie, pe pagina de Facebook a partidului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit formațiunii, decizia a fost luată „pentru abaterile grave de la cursul politic promovat de Platforma DA, inclusiv prin acțiunile și declarațiile publice împotriva hotărârilor de partid luate prin vot și pentru prejudicieri grave aduse imaginii partidului”.

Biroul Politic Național al Platformei DA s-a convocat de urgență în ședință, după ce consilierii municipali din cadrul fracțiunii Platformei DA alături de cei din fracțiunea socialiștilor au aprobat marți, 20 decembrie, patru dintre cele șase proiecte urbanistice zonale (PUZ) pentru șase terenuri din Chișinău, despre care Guvernul a anunțat că conține mari abateri.

„Cu regret, Consiliul Municipal Chișinău, totuși, a votat pentru Planurile Urbanistice Zonale care nu respectă normele și sunt cu mari încălcări. Menționez că, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova, nu a eliberat aviz general și a solicitat prezentarea corectă a documentelor. Aceste decizii, pe lângă faptul că sunt ilegale, vor crea mai multe ambuteiaje, vor fi mai puține spații verzi și mai puțin confort pentru locuitorii din Chișinău. Vom sesiza Oficiul Cancelariei de Stat Chișinău pentru a verifica legalitatea acestor documente. În același timp, reiterez apelul către organele de drept pentru a verifica toate ilegalitățile din domeniul construcțiilor”, a comentat viceprim-ministrul Andrei Spînu.

Cine se află în fracțiunea Platformei DA din CMC?

  1. Năstase Andrei
  2. Verbițchi Ruslan
  3. Rusu Aurel
  4. Țurcan Ilie
  5. Duca Zinaida
  6. Doroș Aliona
  7. Macovei Ion
  8. Rotari Sergiu
  9. Tesa Iurie
  10. Gaidău Ina

Articole asemănătoare

Back to top button