fbpx

video | Rânduri imense și la secțiile de votare pentru cetățenii din Transnistria. Votanții nu ar respecta regulile de prevenire a virusului COVID-19

La secțiile de votare din regiunea transnistreană se înregistrează rânduri. Zeci de oameni așteaptă afară ca să își poată exercita dreptul de vot.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Bunăoară, biroul electoral de la Rezina, deschis pentru localnici, este pustiu, iar la cel pentru persoanele care au domiciliul în stânga Nistrului s-a format aglomerație, relatează tv8.md. Conform sursei citate, și pe străzile din Hagimus, Căușeni, se atestă circulație intensă a vehiculelor, dar și flux mare de persoane care merg spre secția de votare. Mai mult, unul dintre martori, care susține că este observator, afirmă că acestea nu ar respecta normele epidemiologice.

Totodată, un alegător de la Rezina a declarat pentru Ziarul de Gardă că nu știe să vorbească „moldovenește” și că a fost adus cu mașina. El menționează că i s-au dat mănuși și masca, însă neagă că ar fi fost plătit.

În același timp, un bărbat a povestit pentru jurnal.md că ar fi votat în 2016 pentru 400 de ruble, dar nu ar fi aplicat ștampila pentru candidatul care l-ar fi achitat. El, însă, infirmă că în acest an i s-ar fi oferit bani pentru a-și exprima opțiunea politică.

Precizăm că, potrivit informațiilor prezentate de Comisia Electorală Centrală, până la ora 12:30 la secțiile de votare pentru cetățenii din stânga Nistrului au votat peste 14.000 de persoane.

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button